Enseñanzas a distancia para adultos

Enseñanzas a distancia para adultos
consultar para inscripcion y matrícula

30 de abril de 2010

Sessions de lectura en català d'autors matarranyencs

El proper dimarts 4 de maig, amb la Pepa Nogués, comencem la primera sessió de lectura en Català de fragments del llibre Memòries d'una Desmemoriada Mula Vella, del Desideri Lombarte, llibre que es troba a la biblioteca de Valjunquera. Seràn sessions disteses i per suposat obertes a tothom qui vulgui assistir-hi.
Desideri Lombarte, Pena-rogí de naixement, és un dels autors matarranyencs més reconegut i apreciat per donar al català de l´Aragó la categoria de llengua de cultura. La seua obra és molt didàctica i va dirigida a tot allò que es va perdent amb el pas dels anys -llengua, tradicions, llegendes, costums, història-. Ha recuperat i revitalitzat lèxic local en perill de desaparició sobre orografia, plantes, feines i aparells de llaurar el camp... Entre els seus escrits hi trobem poesia, assaigs d´investigació en toponímia, narrativa i teatre. 

Memòries d'una desmemoriada mula vella és l'única obra del gènere narratiu publicada. Desideri Lombarte presenta aquí l'evocació d'un passat aparentment remot però pròxim, i ho fa amb un llenguatge popular, ric però sense artificis, carregat d'ironia, impregnat d'una saviesa popular que captiva.

Les sessions de lectura seràn els següents dies:
1ª: dimarts 4 de maig: de 17,30 a 19,30 h.
2ª: dimecres 12 de maig: de 19 a 21 h.
3ª: dimecres 19 de maig: de 19 a 21 h.

4ª: dimarts 25 de maig: de 17,30 a 19,30 h.

Aquí estem els qui assistim:
Us hi esperem.